Uși de balcon - decor, accesorii, draperii

Ne-am obișnuit cu faptul că ferestrele și ușa balconului de obicei sunt de culoarea alb, dar există mai multe modalități modalitati de decor ferestre si usi de balcon.

Decorarea usilor de balcon

Laminarea profilului

Inițial, profilul este produs în masă de culoarea alb. În fucție de preferințele clientului, acesta poate fi lipit cu peliculă decorative care imită diverse tipuri de lemn sau metal. Laminarea ”în textura lemnului” transmite foarte bine desenul și culoarea lemnului, textura suprafeței.

De asemenea folosind folii colorate, suprafața profilului din PVC poate fi ”vopsit”: cumpărătorul are posibilitate de a alege orice culoare a ferestrei, nu doar albul.

Pentru ferestre PVC sunt disponibile  zeci de finisaje. Laminarea este foarte trainică, nu se estompează, durata sa de serviciu este comparabilă cu durata de utilizare a întregului produs.

Laminarea din parta interioară a ușii orientare către cameră poate fi diferită de cea exterioară. Prin urmare, ușa balconului va fi combinată atât cu interiorul, cât și cu stilul arhitectural exterior al casei

Geam termopan - design

De regulă, ușa de balcon este împărțit cu un impost orizontal. Partea inferioară este acoperită cu un panou sandwich de aceeași culoare ca și fereastra. Cu toate, acestea, clientul are întotdeauna posibilitatea de a comanda ușa cu geam întreg. Astfel de ușă va permite să intre în cameră mai multă lumină, având un efect mai frumos în comparație cu vitrarea parțială.

Va fi util să menționăm că ferestrele cu geam pot fi alese nu numai din motive de izolare termică și fonică, dar și ca aspect. Sticla simplă sau tonată, precum și pelicula translucidă oglindită aplicată pe suprafață, controlează transmisia luminii și schimbă aspectul ușii balconului.

Una dintre cele mai simple, dar și înacelași timp extrem de expresive decorațiuni pentru fereastră sunt șprosurile, captușeala decorativă în interiorul termopanului.

Șprosurile sunt benzi înguste și ușoare de plastic  (mai puțin din metal), care sunt lipite direct pe sticlă pe una sau două laturi ale sticlei.

Șprosurile venețiene pot fi comadate și instalate pe o fereastră deja executată.

Șprosurile vieneze de asemenea, lipite pe sticlă, dar în același timp, un distanțier este instalat în interiorul geamului. Acest design imită ferestrele cu geamuri mici.

O altă soluție sunt geamurile cu șprosuri. Ele prezintă o grilă instalată în interiorul temopanului în procesul de fabricare.

Etanșări pentru geam – un element al ferestrei, care este situat la vedere și poate schimba foarte mult aspectul său. Adesea, etanșările de culoare negru în jurul termopanului are un aspect de ”doliu”.  Cu această ocazie puteți comanda etanșări de culoare caramel sau gri.

Căptușeală decorativă

Șprosurile acordă ferestrelor individualitate, dar în același scop servesc și decorațiile instalate pe profilul PVC.  Imită foarte precis elementele decorului din lemn de diferite stiluri arhitecturale.

Aceste caracteristici sunt utile în special pentru decorarea ferestrelor și a ușilor de balcon în casele private.

Accesorii pentru ușii de balcon

Feroneria determină funcționalitatea ușii și comoditatea utilizării acesteia. Cu toate acestea, unele dintre elementele sale sunt vizibile și pot schimba aspectul ușii.

Mânere, balamale, lacăte

Aveți ocazia să alegeți culoarea și forma mânerului după plac. Mânerele trebuie să fie în armonie cu aspectul ferestrei și designul interior. Toate mânerele sunt vopsite cu smalțuri de calitate și sunt durabile.

În funcție de designul balamalelor ușa balconului se poate deschide rotindu-se în jurul axei verticale, în plus, se poate înclina într-un unghi mic pentru ventilație. Astfel de uși sunt numite oscilo-batante.

Dacă nu vă place că balamalele ușii sunt vizibile și proeminente pe partea laterală, puteți comanda fabricarea unei uși cu feronerie ascunsă. Din punct de vedere structural, este instalat în spațiul dintre cadru și cercevea, iar când ușa este închisă este complet invizibilă.

Toate mecanismele sunt fabricate din materiale durabile, nu ruginesc și necesită o întreținere minimă în timpul funcționării: o dată la șase luni, trebuie lubrifiate cu câteva picături de ulei.

În același timp nu trebuie de uitat că ușa de balcon este o sursă posibilă de a intrare în casă a intrușilor. În special de acest lucru trebuie să țină cont proprietarii apartamentelor de la primele și ultimile etaje. Partenerii Veka la solicitarea clientului echipează ușile cu feronerie anti-efracție. Mecanismele în forma ciupercilor nu pot fi defectate din exterior. Plăcile special blindate instalate vizavi de mâner nu vor putea fi găurite din exterior și nu vor permite intrușilor să deschidă balconul.

Dacă balconul este situat în odaia copiilor, astfel încât copilul să nu poată deschide ușa în mod independent, va fi util de luat careva măsuri de siguranță. Pentru a face acest lucru, ușa și ferestrele vor fi echipate cu lăcăți speciale pentru copii sau cu mânere care nu pot fi deschise fără cheie.

Echipamente suplimentare

Pentru un confort mai sporit, ușa poate fi utilată cu jaluzele.

Cea mai bună opțiune sunt jaluzelele încorporate în geamul termopan. Sunt compacte, nu se murdăresc, durata lor de serviciu este egală cu durata de funcționare a ferestrei. Dacă alegeți această soluție, instalarea jaluzelelor trebuie să fie convenită la plasarea imendiată a comenzii, împreună cu laminarea, șprosul și alte opțiuni.

Un alt dispozitiv util este clapeta pentru ventilație. Feretrele de calitate Veka sunt foarte bine etanșate și iermetice. Microventilarea optimizează funcționarea sistemului de ventilație standard al unui apartament sau a unei case. Fără fluxul de aer din exterior, nici-un sistem de ventilație nu va functiona corect.

Sistemul de micro-ventilare este solicitat mai ales în sezonul de iarnă: reține căldura, dar permite pătrunderea aerului proaspăt în cameră.

Draperii la ușa balconului

Draperiile sau perdelele fac parte din interior și trebuie să fie în armonie cu acesta. Totul este supus design-ului camerei, așa că ușa balconului în sine nu diferă de fereastră.

Cu toate acestea, design-ul perdelelor trebuie să fie astfel încât, dacă este necesar, ușa să fie ușor deschisă pentru a ieși la balcon. Marginea lambrequinului poate cădea ușor pe marginea superioară a ușii, dar nu prea mult, în caz contrar, de la deschiderea ușii țesătura se va deteriora foarte repede.

Partea translucidă – tul trebuie să fie ușor mutată lateral. La fel, poate fi formată din două părți, despăturindu-le astfel încât să puteți ieși la balcon.

Din motiv că perdelele sunt des deschise, trebuie să alegeți o tijă cu rulare ușoară a rolelor. Este foarte convenabil să folosiți lese speciale.

Designul modern nu acceptă granițele limitate și încalcă cu îndrăzneală toate canoanele. Combinațiile de elemente, anterior incompatibile, de exemplu: jaluzele și perdele doar la o fereastră. Folosiți-vă imaginația și încercați soluții noi.

De regulă, seturile de perdele diponibile în magazinele specializate, nu sunt potrivite pentru o ușă de balcon. De exemplu, totul este realizat sub forma unei singure pânze. Cu toate acestea, în multe cazuri, poate fi modificat independent sau la atelier.

Recomandări

Tehnologia de fabricare a unei ferestre din plastic oferă cumpărătorului posibilitatea de a alege aspectul fiecăruia dintre elementele sale individuale: ramă, geamuri termopan, armare.

Unele elemente, cum ar fi șprosurile venețiene sau mânerele, pot fi comandate suplimentar și echipate cu o ușă de balcon deja instalate. Cu toate acestea, majoritatea elementelor decorative sunt realizate împreună cu fereastra, astfel încât, trebuiesc menționate la comandarea ferestrelor.

Consultanții companiilor partenere Veka vă vor ajuta să țineți cont de toate nuanțele date.