Menu

Ferestre din PVC - proiectare, fabricare și montare

Producția de ferestre din plastic este un proces complex, care ar trebui să ofere în final un design de ferestre de calitate, cu proprietăți bune de hidroizolare, căldură și zgomot.

VEKA respectă cu strictețe cerințele standardelor de producție internațională, care garantează produse de înaltă calitate. În producția de ferestre PVC, VEKA a folosit tehnologiile și echipamentele germane.

Realizarea unei ferestre constă din mai multe operații. Dar într-un mod simplificat, există mai mulți pași:

 • Producția de profile din PVC.
 • Efectuarea unui cadru de fereastră.
 • Montarea componentelor într-un singur produs.

Vedeți modul în care se realizează producția de profile PVC și asamblarea ferestrelor:

Materiale pentru fabricarea ferestrelor din plastic

Materiale și componente necesare pentru fabricarea ferestrelor din plastic:

 • clorură de polivinil granulată sau pulverulent pentru fabricarea profilului;
 • rigidizari din oțel zincat conform prescripțiilor VEKA privind armăturile, nu mai puțin de 1,5mm;
 • garnituri de etanșare;
 • accesorii și echipamente suplimentare (jaluzele etc.);
 • termopane;

Producerea de ferestre din plastic pe baza utilizării uneia dintre cele mai vechi materiale create artificial – policlorura de vinil. A fost obținut în laborator în anul 1835 de către chimistul Reno.

Cu toate acestea, produsul de polimerizare a clorurii de vinil, PVC, a început să fie utilizat pe scară largă în industrie numai în anii 30 ai secolului XX. Și fabricarea de ferestre din PVC a început în anii de după război. Utilizarea clorurii de polivinil pentru producerea profilelor vă permite să fabricați ferestre de diferite forme. În același timp, toate au conductivitate termică scăzută, rezistență chimică ridicată, ecologice, ușurință în procesare, proprietăți bune de economisire a energiei și rezistență contra influențelor factorilor de climă.

Etapele fabricării

Producția profilului din PVC și asamblarea ferestrelor este precedată de o etapă subtilă, dar foarte importantă – proiectarea. Inginerii de proiectare creează desenele și diagramele ferestrelor viitoare în care:

 • calculeaza dimensiunile în mm;
 • prevăd mecanisme de siguranta;
 • selectează accesorii pentru zgomot, hidroizolație, termoizolație;
 • proiectează amplasarea izolației, mecanismele de deschidere, profilele metalice și consolidarea structurii, etc.

Pe baza proiectului, se creează ferestre și uși din plastic, ale căror producție constă din mai multe etape. Să analizăm mai detaliat fiecare pas în fabricarea lor:

I Etapă: extrudarea

Profilul pentru ferestre este obținut prin metoda extrudării continue a masei PVC încălzită la 80-120 ° C printr-un extruder. În matriță (parte a unui extruder pentru a forma un produs din material topit), materialul înmuiat obține forma, mărimea și grosimea peretelui prevăzute de proiect.

Este foarte important să se mentină regimul de temperatură când masa este încălzită și după ce  profilul extins este răcit. Nerespectarea acestuia conduce la curbura produsului finit. După răcire, profilul PVC cade pe linia de marcare. Aici este acoperit cu pelicula de protecție.

II Etapă: tăierea și depozitarea

După linia de marcare, profilul PVC trece pe linia de tăiere. Ferăstraiele automate le taie în bucăți, sunt convenabile pentru depozitare și transport, profilul finit este plasat pe paleți speciali. După aceea se depozitează, de unde, mai departe sunt expediate în diferite orașe la producătorii de ferestre din PVC.

Astfel de companii precum VEKA, fac doar profilul în sine. Fabricile de producție a profilelor VEKA se află în regiunea Moscova și Novosibirsk. Iar fabricile partenerilor realizează direct ferestre, încorporând profile de rigidizare, feronerie și geamuri termopan, ș.a.

III Etapă: tăierea profilelor

Profilul PVC este tăiat pe bucati. Tehnica automatizată taie profilul cu precizie de pina la zecimi de mm si găurește profilul pentru instalarea feroneriei. Astfel, contribuie la calitatea si durata de expluatare a ferestrelor din plastic.

IV Etapă: armarea

Pentru întărirea structurii ferestrei, armăturile din oțel zincat trebuie instalate în interiorul profilului din plastic. Procesul de tăiere a profilelor de armare se realizează cu ajutorul unui ferăstrău circular sau cu o bandă pentru metal. Armările de întărire sunt necesare pentru a proteja fereastra de deformarea cauzată de schimbările de temperatură.

V Etapă: sudarea și prelucrarea colțurilor

Procesul de sudare a profilelor. Profilele sunt icălzite până la temperatura de 240 °С. Suprafața sudată imediat este presată una de cealaltă. Producția de ferestre PVC este un proces complex, iar calitatea sudării a devenit un indicator important al fiabilității design-ului ferestrelor. Prin urmare, după sudare, acestea trec la o alta etapă.

De la mașinile de sudură, rama ferestrei trece la centrul de prelucrare, care curăță automat sudura și transferă produsul în zona de asamblare a feroneriei.

VI Etapă: instalarea garniturilor EPDM și a feroneriei

Dacă montantul nu a fost sudat în structură la etapa de sudură, atunci în această etapă este fixat cu ajutorul unei fixări mecanice.

Garniturile de etanșare sunt instalate in caneluri și acoperite cu un adeziv molecular special. În profil sunt făcute niște orificii pentru a egaliza presiunea din cavitatea interioară.

După aceea, în conformitate cu comanda clientului, sunt instalate accesorii pentru a asigura mobilitatea ferestrelor, lăcăți, balamale și așa mai departe.

VII Etapă: instalarea geamului termopan

La această etapă este instalat geamul termopan.

Geamul de sticlă se montează pe plăci de plastic, care servesc pentru stabilitatea geamului in cadru și elimină presiunile din geamul termopan.

VIII Etapă: depozitarea și transportarea către client

După ce se verifică calitatea ferestrei finite, produsul părăsește atelierul de fabricare. Este depozitat pentru a fi transportat către client.

Verificarea calității

Pentru ca fereastra să servească o perioadă lungă de timp, nu numai profilul propriu-zis, dar șicelelalte componente ale ferestrei, toate etapele de fabricare trebuie să fie la un nivel de înaltă calitate.

Calitatea este afectată de detalii ca: întreținerea temperaturii în atelier, materialele utilizate, calificarea personalului, starea tehnică a mașinilor, ș.a. Prin urmare, VEKA efectuează un audit detaliat al partenerilor săi, astfel încât, ferestrele să slujeasca de-a lungul deceniilor.

Astfel, pentru a verifica calitatea procesului de extrudare, toate uzinele VEKA sunt monitorizate. Datele sunt trimise la sediul central VEKA AG din Sendenhorst. În laboratoarele și departamentele proprii se efectuează inspecția materiilor prime și a produselor finite de la uzine.

De ce unele ferestre din PVC sunt mai scumpe decât altele?

Profilul PVC este fabricat la uzinele VEKA și nu există nici o îndoială cu privire la calitatea sa.

Dar, apare următoarea întrebare: de ce profilul similar variază în costuri la producătorii de ferestre VEKA?

Foarte mult depinde de compania-partener unde faceți comandă de ferestre. La ziua de azi, mulți producători dotează ferestrele cu feronerie de proastă calitate, garnituri de estansietate necalitativă, “uită” sa monteze armarea in interiorul profilului sau economisesc pe calitatea sticlei pentru termopan.

Atunci cind faceți comandă de ferestre PVC, vă sfătuim să citiți recomandările noastre privind alegerea lor.