Menu

Profil de calitate germana VEKA - metoda de producere

Profil de calitate germana VEKA –  este obținut prin extrudare continuă a materialului presat printr-o secțiune transversală determinat de tipul matriței (piese de mașină pentru formarea fibrelor chimice sub formă de capac sau placă) la temperatura de 80-120 Co.

Extruderul este format dintr-o unitate cu motor și cutie de viteze, precum și un cilindru cu șuruburi amplasate în interiorul acestuia și o pâlnie de intrare. Materialul încărcat prin pâlnia de admisie este amestecat în zona de încălzire a cilindrului cu ajutorul a două șuruburi la o topire omogenă, care intră în matriță.

Masa extrudată topită capătă forma și dimensiunile necesare în matrița și vasul în care profilul este răcit inițial.

În următoarea etapă, profilul intră în secțiunea de răcire repetată, unde iar i se furnizează apă rece. În continuare este un nod care extinde uniform profilul din secțiunea de răcire și îl alimentează la secțiunea de marcare, unde este lipită și o peliculă protectoare.

Un ferestrău este instalat la capătul liniei, tăind profilul dimensiunii dorite, după care este ambalat în paleți. În timpul extrudării, este necesară respectarea strictă a modului de încălzire a amestecului și de răcire a profilului. Deoarece profilul PVC are o structură spațială complexă cu pereți orizontali și verticali, de grosimi diferite, regimul incorect de temperatură conduc la curbura profilului direct în stadiul de extrudare.

Prin urmare, Veka efectuează un control complex al calității extrudării în mai multe etape. Toate întreprinderile interesate, sunt conectate prin intermediul sistemului de comunicații prin satelit la panoul central de control VEKA AG, une este monitorizată funcționarea fiecărui extruder din Germania până în SUA. În fiecare oră, probele de control ale profilelor finite sunt supuse unui control riguros de laborator folosind cele mai moderne echipamente.