Menu

Usi PVC VEKA - proiectare, producere si montare

Usi PVC VEKA –  sunt o alternativă modernă usilor din metal și lemn. În mod tradițional, acestea sunt instalate la balcoane și loje. Cu toate acestea, ele pot fi folosite atât ca usi de intrare, cât și ca usi de interior.

Usi PVC VEKA - avantaje:

 • Selecție largă de finisaje exterioare – peliculele pentru laminare și plăcile decorative vă vor ajuta să montați ușa în orice interior sau stil arhitectural.
 • Durabilitate – ușile din plastic nu se tem de umezeală, șoc și declinări de temperatură, nu se estompează, nu putrezesc și nu fac corozie.
 • Protecție împotriva frigului și zgomotului – datorită camerelor interioare și garniturilor de etansare, ușile din plastic asigură o izolare termică și fonică ridicată.
 • Opțiuni de proiectare diferite – ușa poate fi batantă sau culisantă, deschizându-se la un unghi pentru ventilație sau fixă.
 • Rezistența la foc – PVC-ul se estompează rapid și nu mocnește.
 • Cost redus.
 • Suprafață netedă – praful de pe suprafață este ușor de spălaț.
 • Rezistent – spargerea unei uși de plastic nu este mai ușoară decât cele din lemn sau metal.

Usi PVC VEKA - producere

Profilele din PVC, utilizate pentru usi, sunt fabricate din pulbere sau granule de clorură de polivinil prin metoda de extrudare.

Inițial, întregul profil este realizat in culoarea alb. După care este laminat cu peliculă coloră la dorința cumpărătorului.

Apoi, profilul este armat cu țavă din oțel, care asigură rigiditatea si stabilitatea necesară, în dependența de dimensiunile usilor PVC, la modificările de temperatură. La fabricarea usilor, colțurile sunt rigidizate suplimentar.

Dupa aceasta, profilul este tăiat pe lungimea necesară și sudat. Toate colțurile sunt sudate în același timp pentru a asigura precizia formei și dimensiunii produsului. Colțurile sunt testate la rezistență apoi curățate de resturi.

În secțiunea de producere, usa este asamblată cu feronerie de calitate, lacăt si balamale rezistente. Garniturile de etanșare de culoarea aleasă sunt lipite cu un adeziv molecular special. Apoi, în usa este instalat geamul sau panoul de tip sandwich.

Ușa ambalată este impachetată și expediată clientului.

În toate etapele de producere, atât VEKA cât și partenerii noștri au controlul calității: Începând cu testarea materiei prime si a produsului în diverse stadii ale procesului de fabricare, continuând cu indicatorii stricți de calitate si activitățile de logistică.

Tipuri de usi PVC

Usile din plastic diferă în ceea ce privește proiectarea și configurația, în funcție de locul de instalare.

Usi de balcon

În apartamente, o usa de balcon, de regulă, este combinată cu o fereastra și este făcută din același profil. Feroneria în usa este folosita la fel ca la ferestre, dar sunt si alte nuante. 

Deoarece, usa de balcon este de asemenea folosită pentru a ventila camera, ea poate fi echipată cu balamale diferite, la alegerea clientului. În funcție de aceasta, cerceveaua poate fi:

 • Batanta.
 • Oscilo-batanta – ușa poate fi deschisă la ventilare intr-un unghi în plan vertical sau deschisă ca o usa obișnuită.

Exemplu de usa de balcon deschisa la ventilare

Pentru confort, pe partea exterioară a ușii balconului este instalat un mâner scoică sau mâner pentru “fumător”.

Exemplu de miner pentru ”fumatori”

Usa balconului este dotată cu termopan pe toată inalțimea usii, sau partea inferioară este acoperită cu un panou din PVC. Prima opțiune este mai scumpă, in schimb, patrunde mai multă lumină în casă.

Compania VEKA ofera profil pentru producția de ferestre si usi de balcon cu cinci și șapte camere: Softline 70 și Softline 82

Respectiv, cu cât sunt mai multe camere, cu atât usa este mai groasă și, cu atât mai bine protejează de zgomot și de frig. Profilul larg vă permite de asemenea să instalați o garnitură de etanșare suplimentară.

În cazul în care, usa de la balcon nu este combinată cu fereastra, acesta poate fi diferită de ferestra în prin design și echipament. De exemplu, usa din partea interioară a camerei este proiectată în același stil cu usile de interior. În același timp, usa de pe partea străzii, se proiectează in așa mod, ca sa fie in același stil cu fațada clădirii.

Usile de balcon duble, arată bine într-o casă privată sau intr-un apartament mare.

Exemplu de usa dubla de balcon

Usi PVC de interior

Usile interioare din plastic se disting prin izolare fonică bună, nu se tem de umiditate și de schimbările temperatură, sunt binevenite în birouri și în apartamente. De regulă, ele sunt fabricate din profil Euroline cu trei sau Softline cu cinci camere.

Profil VEKA Euroline

Profil VEKA Softline

Pentru uși, de regulă este folosit un profil laminat – frumos, durabil și permite instalarea ușii în orice interior. Laminarea imită cu precizie culoarea, modelul și textura fină a lemnului sau a metalului. Este durabil și nepretentios la îngrijire.

Pot fi utilizate elemente decorative suplimentare: decorații, baghete decorative, s.a.

Usi interioare completate cu geam simplu sau colorat, panou sandwich sau o combinație a celor două. Ușile din plastic cu sticlă translucidă decorativă asigură confidențialitatea camerei.

Exemplu de usa interioară combinată cu geam termopan si panou PVC

În usile interioare VEKA au praguri de aluminiu cu inălțimea de 20 mm. Aceste praguri nu creează obstacole și piedici la intrarea în odaie. Datorită pragurilor, în poziția închisă usile sunt iermetice pe tot perimetrul, obținând astfel o izolare fonică ridicată.

Usa PVC cu prag din aluminiu

Usi de intrare

Usile moderne din plastic protejează casa nu mai rău decāt cele din lemn sau metal:

 • În timpul instalării, cadrul usii este fixat în gol cu plăci de metal din interiorul încăperii. A distruge sau a le taia din afara incaperii este imposibil.
 • Ușa este prevăzută cu lacat si blocare împotriva găuririlor. Poate fi deschis numai cu o cheie.
 • Butoanele de închidere de forma ciupercilor nu pot fi sparte cu unelte simple.
 • Usile fabricate din profilele de clasa A, cu grosimea peretilor exteriori de peste 3 mm și rigidizare interioară de peste 1,5 mm, sunt dificil de spart.
 • Usile pot fi echipate cu geam triplex rezistent la lovituri sau cu sticlă antiglonț.

Toate cele enumerate mai sus garantează imunitatea si siguranța casei dumneavoastră.

Usile sunt realizate din profil laminat cu imitație de lemn sau metal. Laminarea își păstrează proprietățile pentru întreaga viață a usii. La cererea clientului, usa este decorată într-un design sau altul, datorită căruia usile din plastic arată organic în orice clădire.

Usa de intrare laminată cu textură de lemn

Cum se aleg usi din PVC

Usi PVC de balcon

Cel mai simplu caz este o ușă combinată cu o fereastră. În acest caz, aspectul usii este același cu cel al ferestrei. Gândiți-vă cum va fi mai convenabil să o utilizați: comandați mecanisme cu deschidere batanta sau oscilobatanta. De regulă, ușa balconului este împărțită de un montant la nivelul pervazului, partea inferioară fiind închisă de un panou sandwich.

La cererea dumneavoastră puteți să comandați o usa complet vitrată, în care spațiul din interiorul cadrului este ocupat de o fereastră cu geam dublu.

Pentru balcoanele de la primele si ultimele nivele ale clădirilor etajate, se recomandă utilizarea feroneriei cu anti-efracție.

Usi PVC de interior

Principala cerință este ca ușa să se încadreze armonios în decorul casei sau apartamentului. Prin urmare, cel mai usor va fi sa incredintati alegerea ușilor din plastic designer-ului de interior.

Pentru spatiile de oficii mai eficiente vor fi usile cu izolare fonica sporita.

Usi PVC de exterior

Aici, cerințele sunt diverse: rezistența la efracție, izolarea termica, izolare fonica, design, aspect estetic, s.a.

Dacă intenționați să instalați o usa de plastic de intrare la casă privată, merită să alegeti un profil de cinci, șase camere cu un contur triplu de etanșare. Alegeți lăcăți sigure și feronerie cu  anti-efracție.

În apartament sau în birou, puteți comanda o usa cu profil de trei-cinci camere, deoarece aici cerințele pentru izolarea termica sunt mai scăzute.

Este foarte important ca usa PVC de exterior să fie instalată corect. În funcție de proprietățile materialului pereților și alte circumstanțe, se folosesc diferite elemente de fixare. Cutia usii trebuie sa fie proiectată pentru utilizarea în anumite scopuri, astfel incât nuanțele de instalare să fie discutate deja la etapa de comandă a usii.